No.7ベストアンサー
- 回答日時:
もう一つ。
get the message
INFORMAL
understand what is implied by a remark or action.
"as soon as you tell students they'd do better on a more practical course they get the message they're dum-dums"
結局は、No. 4 さんからの受け売りみたいになってしまいましたけど。
No.6
- 回答日時:
take a hint
idiom (also take the hint)
to understand or do something that is communicated indirectly:
I’ve tried to get him to leave, but he can’t ★take a hint★.