No.3ベストアンサー
- 回答日時:
○短い説明:
We liked the sound of it and it's supposed to bring good fortune to her.
○長い説明:
In Japan, we honor the number of strokes in the letters used for our names. The number of strokes used in my daughter's name is supposed to bring good fortune to her.
○「何画が縁起がいいの?」などと突っ込まれたら:
It depends on the combination of your first name and family name, and it also depends on which book you're refering to.
な感じで。ちなみに、日本の場合、画数は「漢字」の画数とは限りませんよね。かなもあるので。
No.2
- 回答日時:
number of stroke counts in a Chinese character
だと思います。
でもそれだけ言っても通じないこともあると思う。言葉で
説明が通じない人に紙に漢字を書いて、線の数を説明した
ほうが向こうが判りやすいかもしれない。
ご参考までに。
No.1
- 回答日時:
画数はstrokeというらしいですね。
下の英語サイトに出ています。http://en.wikipedia.org/wiki/Stroke_%28CJK_chara …
いい画数かどうか、或いは名づけの時にどれほど重要か、などは別な調査が必要かと思います。