No.2ベストアンサー
- 回答日時:
日本語でも検索にかかるフランス人は
◎ローラン・ジャナン Laurent Jeannin
◎ジュール・ジャナン Jules Janin
◎マクシム・ブノワ=ジャナン Maxime Benoit-Jeannin
◎ポール ジャナン Paul Janin
◎ジャン-フランソワ・ジャナン Jean-Francois JEANNIN
などで、著名人やワイン生産者など。
上記含め、フランス語で「ジャナン」と読める10数種で
1. Janin 777000
2. Jeannin 248000
3. Jeanin 17200
4. Janan 169000 英語
5. Janun 18000 ドイツ語 [ヤーヌン]と読みます。
これ以外もありますが、極少数。
また、ドイツ・イタリア・スペイン系でフランス語化した姓は
この音に関しては考えにくいようです。
(イタリア語で「ジャ」は gia などですが、当たりはありません。)
以上より、1. Janin , 2. Jeannin が有力。
No.1
- 回答日時:
とりあえずJで始まる名前を列挙します。
JACINTHE ハ f ハ French
French feminine form of HYACINTH
JACQUELINE ハ f ハ French, English
Feminine form of JACQUES, commonly used in the English-speaking world.
JACQUES ハ m ハ French
French form of JACOB and JAMES
JEAN (1) ハ m ハ French
French form of Jehan, the Old French form of Johannes (see JOHN)... [more]
JEAN-BAPTISTE ハ m ハ French
Combination of JEAN (1) and BAPTISTE, referring to Saint John the Baptist.
JEANINE ハ f ハ French, English
Variant of JEANNINE
JEAN-MARIE ハ m ハ French
Combination of JEAN (1) and MARIE
JEANNE ハ f ハ French
Modern French form of Jehanne, an Old French feminine form of Johannes (see JOHN)... [more]
JEANNETTE ハ f ハ French
Pet form of JEANNE
JEANNINE ハ f ハ French, English
Pet form of JEANNE
JEANNOT ハ m ハ French
Pet form of JEAN (1)
JコギIE ハ m ハ French
French form of JEREMIAH
Jコ?E ハ m ハ French
French form of JEROME
JOACHIM ハ m ハ French, German, Polish
Contracted form of JEHOIACHIN or JEHOIAKIM... [more]
JOCELINE ハ f ハ French
French form of Joscelin (see JOCELYN).
JO鎰 ハ m ハ French
French form of JOEL
JOELLE ハ f ハ French
French feminine form of JOEL
JOSウ ハ f ハ French
French feminine form of JOSEPH
JOSEPH ハ m ハ English, French, Biblical
From the Latin Josephus, which was from the Greek ΙωσηφοV (Iosephos), which was from the Hebrew name Yoseph meaning "he will add"... [more]
JOS餘HE ハ f ハ French
French feminine form of JOSEPH
JOSケHINE ハ f ハ French
French feminine form of JOSEPH... [more]
JOSETTE ハ f ハ French
Pet form of JOSケHINE
JOSIANE ハ f ハ French
Pet form of JOSケHINE
JOSUE ハ m ハ Spanish, French
Spanish and French form of JOSHUA
JOURDAIN ハ m ハ French
French form of JORDAN
JUDITH ハ f ハ English, Jewish, French, Biblical
From the Hebrew name Yehudit which meant "woman from Judea"... [more]
JULES (1) ハ m ハ French
French form of JULIUS... [more]
JULIANE ハ f ハ French, German
French and German feminine form of JULIAN
JULIE ハ f ハ French, English
French form of JULIA
JULIEN ハ m ハ French
French form of Julianus (see JULIAN).
JULIENNE ハ f ハ French
French feminine form of Julianus (see JULIAN).
JULIETTE ハ f ハ French
French pet form of JULIE
JUSTE ハ m ハ French
French form of JUSTUS
JUSTIN ハ m ハ English, French, Slovene
From the Roman name Justinus, which was derived from JUSTUS... [more]
JUSTINE ハ f ハ French, English
French feminine form of Justinus (see JUSTIN)... [more]
参考URL:http://www.behindthename.com/nmc/fre2.php
この回答への補足
紹介くださいましたサイトはたいへん興味深く、
参考にさせていただきます。ありがとうございました。
しかしながら、
質問の文章が説明不足だったために
たいへんご面倒をお掛けしてしまったのですが、
知りたいのはFirstnameではなくLastnameのほうです。
どうかよろしくお願いいたします。