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餅と穀物、特に米に水分と熱を加えた後に、外力を加えて練り合わせ、成形した食品の一種。粒状の米を蒸して、杵で搗いたものは、つき餅という。穀物の粉に湯を加え、練り、蒸しあげたものは、練り餅という。日本では餅といえば、搗き餅を指す場合が多い。
 

古来から日本では、稲作信仰というものがあり、特に平安時代から朝廷に推奨され顕著になった。これが現在でも受け継がれ、正月などの日の行事には欠かせない縁起物の食材となっている。

A 回答 (1件)

たぶんこうだと思います。



It kneads together adding the outside power after moisture and heat are applied to the rice cake and grain, especially rice, and a kind of the molded food. Grainy rice is steamed, and the one where [**] existed in the pestle is called an attached rice cake. The hot water is added to the powder of grain, it kneads, and steamed up what is called a kneading rice cake. As for the rice cake, [**] coming [mochi] is often indicated in Japan.
 

There was something of rice farm belief, it was recommended to the court especially at the Heian era, and it became remarkable from old in Japan. This is still succeeded, and the ingredient of an indispensable good luck talisman in the event on the day such as New Years.
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この回答へのお礼

ありがとうございます。


**ってなんですか?

お礼日時:2011/06/01 06:54

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