ある人にメールを送ったところすぐに以下のような内容のメールが返信されてきました。これはどういう意味なのでしょうか。
This is the Postfix program at host relay04.in.shared-server.net.
I'm sorry to have to inform you that your message could not be
be delivered to one or more recipients. It's attached below.
For further assistance, please send mail to <postmaster>
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.
The Postfix program
<送信相手のメールアドレス>: host mx0.jca.ne.jp[122.216.31.65] said: 550
<送信相手のメールアドレス>: Recipient address rejected: Mail appeared to be
SPAM or forged. Ask your Mail/DNS-Administrator to correct HELO and DNS MX
settings or to get removed from DNSBLs (in reply to RCPT TO command)
以上です。相手先のサーバーの理由で送れなったということでしょうか。
No.2
- 回答日時:
メッセージには拒否の理由は書かれていません。
もし必要があるならこのメッセージを添えてポストマスターへ問い合わせて下さいと書かれています。
相手のメールサーバ管理者へ問い合わせるしかないですね。