使用しているスマホにこんなメールが来ました。
The recovery phone number for your Google Account - ○○○○.○○.○○○@gmail.com - was recently changed. If you made this change, you don't need to do anything more.
If you didn't change your recovery phone, someone may have broken into your account. Visit this link for more information: https://support.google.com/accounts/bin/answer.p …
If you are having problems accessing your account, reset your password by clicking the button below:
Reset password
Sincerely,
The Google Accounts team This email can't receive replies. For more information, visit the Google Accounts Help Center. If ○○○○.○○.○○○@gmail.com isn't your Google Account, click here to disconnect your email address from this account. You received this mandatory email service announcement to update you about important changes to your Google product or account.
(c) 2014 Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
記載されていたこのリンク先https://support.google.com/accounts/bin/answer.p …
にもう一台持っているガラケーのiモードからアクセスしたら暗号化通信の後、「これから先は危険の可能性がありますが接続しますか?」みたいなメッセージが表示されたのでそこで操作をやめました。上記の○○はアドレス名なのであえて表示しておりません。全文英語のメール内容の上に誰にも相談しないでよく理解できていない状態でリンク先にアクセスしてしまった後、急に不安になりとても後悔しています。
どなたか詳しい方がいらしたらこのメールの内容とどうしたらよいかアドバイスをいただけませんか?よろしくお願いします。
No.1ベストアンサー
- 回答日時:
このページじゃないですかね?(最後のドット抜いたら正しいページが読めた)
ドメイン的には
https://support.google.com/
は信頼してOKなので開いて問題ありません。
WEBから引用
アカウントの安全性を保つため、Google では、ユーザーのパスワードが変更されたときや、パスワード再設定オプション(バックアップ用メール、セキュリティ保護用の質問、電話番号)のいずれかが追加、削除、更新されたときにメールを送信します。ご自身で変更した場合は、特に何もする必要はありません。
だそうですが何か心当たりがあるのでは?