No.3ベストアンサー
- 回答日時:
以下、英語で質問するとネイティヴの意見が観られます。
母国語とする方でも案外難しい微差が有るようです。http://www.differencebetween.net/business/financ …
通常の会話では差が余りなく、ビジネスに関わると差が出て来ると書かれてあります。コストは製品自体に掛かり、プライスはその後の売り手と買い手が登場する場面で使われる、等々。少し長いですが、以下を一発本気で訳してみると、今後、PriceとCostに関しては一生忘れないだけの違いが頭の中に定着するはず。
Summary:
1.“Price” and “cost” are often used interchangeably in normal conversation. However, the two terms have completely different meanings when applied in business or economics.
2.The technical definition of “price” is “the amount of money to gain a product or service.” On the other hand, “cost” is “the amount paid to produce a product or service.”
3.“Price” implies future acquisitions of the buyer while “cost” refers to the money spent over various activities to make or maintain a product or service.
4.Both “price” and “cost” refer to the element of money. In “price,” money is used to gain something. Meanwhile, “cost” refers to the money in the production process like labor, capital, materials, wages, bills, and other transaction costs.
5.“Price” can be determined by adding production costs and seller’s profits. In this context, “cost” is a component of the price. In addition, the value of the price is higher than the value of the cost.
6.“Price” is demanded from the consumer. In contrast, “cost” is demanded from the seller. For the seller, the price is a future income. The cost, on the other hand, represents past expenses.
上記は専用サイトですが、他の場合も利用出来るので、疑問が有ったらgoogleで:
What is the difference between A(price) and B(cost) ?
こんな感じの文章を入れて引っ掛けれみると面白いです。
この回答へのお礼
すごく、勉強になりました。
製品自体にかかるのがコスト、売り手で言うのがプライス。
確かに、プライスダウンとか言いますもんね。
サイトも参考になりました。
ありがとうございます。
No.2
- 回答日時:
No.1です。
「コスト→費用、プライス→価格」
→その通りですね。
すぐに確認して理解できたということは、あなたは頭脳明晰です。
性格もとてもいいのでしょうね。