A 回答 (5件)
- 最新から表示
- 回答順に表示
No.3
- 回答日時:
My grandmother has passed away.
Therefore, I have to absent myself from the class on account of her death.
In this case, will my grade be deducted?
「忌引」については、親族、血族、姻族などで、各学校や教育委員会などで細かく決められているようです。
日本語で、大学側に確かめられる方が良いのではないでしょうか。
No.2
- 回答日時:
このような内容のメールは、凝った書き方をせずシンプルな書き方が良いと思います。
2つほど例を挙げます。I am sorry to say that I won't be able to attend your class due to a death in my family.
I regret that I won't attend your class owing to the death of my grandmother.
「忌引きの場合の授業の点数は引かれるか聞きたいです」とのことですが、そのことがとても心配であれば、私なら、書き方を工夫して次のように聞くかもしれません。
Dear Mr (Ms) XXXXXX
I regret to inform that I won't be able to attend your class on (date) due to the death of my grandmother.
Thank you. (or Best regards)
(Your name)
PS: Your class is very important for me. Will any consideration be given to my absence under such a circumstance?
No.1
- 回答日時:
It is regrettable for me to inform you that I have to be absent from your class due to mourning for my grandmother.
忌引きあろうが、聞くまでもなく欠席は欠席でしょう。