No.2ベストアンサー
- 回答日時:
入社式に当たる英語があるかどうかは分かりませんが、次のNYTの記事を参考になさってください。
Reid's interesting description of a new-employee ceremony at a large Japanese corporation, in this case the electronic giant NEC, highlights his celebration of how Confucian ritual dignifies life in the Japanese workplace.
入社辞令授与式に相当する英語はないと想像しますので、例えば、new-employee ceremony in which each new employee is provided with a letter of appointment、とかするより手がないような気がします。あるいは、letter of appointment awarding ceremony for new employees で通じるかもしれません。参考程度にしてください。