No.4ベストアンサー
- 回答日時:
1)Snow country came into my view after a long train ride through the tunnel cutting across the border.
** あえて、"Snow country"に"the"をつけませんでした。
2)Out into the snow country roared my train through the long tunnel cutting across the border.
** あえて、"did my train roar"とはしませんでした。
3)The long roaring tunnel cutting across the border pushed me out into the quiet snow country.
Seidensticker氏は「国境(くにざかい?)」を冗長と思ったのでしょうか、訳されていませんね。
早速のご回答ありがとうございました。
1)では、my view 、2)では、 my train 、3)では、pushed me
というように、私(主人公)をはっきりと表に出すのでね。
No.3
- 回答日時:
The train came out of the long tunnel into the snow country. The earth lay white under the night sky. The train pulled up at a signal stop.
ノーベル賞審査に提出された、サイデンステッカーの英訳文です。
川端康成は、サイデンステッカーに謝礼としてノーベル賞の賞金40万クローネの半額を支払ったといいます。
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82%A8%E3%83%89% …
No.2
- 回答日時:
“The train came out of the long border tunnel - and there was the snow country. The night had turned white.”
“Snow Country”, Yasunari Kawabata, Translated by Edward Seidensticker (1956)
“The train came out of the long tunnel into the snow country. The earth lay white under the night sky.”
The train pulled up at a signal stop.
"Snow Country”, Yasunari Kawabata, Translated by Edward Seidensticker (1996)