この英文はあっていますか?間違っているところがあれば教えてください(>_<)
①私たちはこれまでにそのホールで数回コンサートを開いた
We have held a few concerts in the hall.
②私は兄の影響で野球を始めた
I started playing baseball through my brother's influence.
③私は最近、クラッシック音楽の良さがわかるようになってきた
I'm getting to appreciate classical music recently.
④私は高校に入るまで、5年間剣道をやっていた
I had done Kendo for five years when I entered a high school.
⑤この公園に来るのは久しぶりだ
No.4ベストアンサー
- 回答日時:
1。
合ってます!2。Through でも間違いではないかもしれませんが、Because of my brother's influence の方が自然だと思います。
3。Recently, I have begun to appreciate classical music.
4。I had practiced Kendo for five years before starting high school. 会話では、過去完了形はあまり使わずにただの過去形で I practiced (did_ Kendo for five years....と言いますが、文法重視の日本では正解にはならないでしょうね)
5。I haven't been in this park for a long time.
皆よくできてますよ。英語の勉強頑張って下さい!
No.3
- 回答日時:
③私は最近、クラッシック音楽の良さがわかるようになってきた
>>I'm getting to appreciate classical music ●recently●.
recently は、辞書(少なくとも「ジーニアス英和、第5版」)を見てもわかる通り、「今よりも少し前に起こったこと」を表し、それゆえに現在完了や過去形と一緒に使われることが多く、現在形と一緒に使う人もいるけれども、できればやめておいた方が無難です。したがって、
I'm getting to appreciate classical music ★these days★.
⑤この公園に来るのは久しぶりだ
It's been a long time since I visited this park last.
It's been a long time since my last visit to this park.
I haven't been in this park in (または for) a long time.
これ以外の項目については、あなたの英訳はよくできています。
No.2
- 回答日時:
① We have held several concerts in the hall.
② I started baseball with/under my brother's influence.
③ I have come to appreciate classical music recently.
④ I had learned Kendo for five years until I entered high school.