自分のセンスや笑いの好みに影響を受けた作品を教えて

英語の問題です。この文の主題文を教えてください!However, I had already noticed a change happening
in myself. I had begun to get interested in knowing
how radios worked and how petrol moved a car engine.
I missed school terribly, longing for something to satisfy my brain. I remembered Wimbe Primary School had opened up a small library. I thought reading could keep my brain from getting dull. I was so hungry for knowledge that I read one book after another.

A 回答 (3件)

I had begun to get interested in knowing how radios worked and ho

w petrol moved a car engine.
    • 0

最初の、However, I had already noticed a change happening in myself です。

'However' などと入っていると惑わされるかもしれませんが、前の段落を受けて別のことを言おうとしているだけで、however は一つの区切り目の始まりの印と言えます。

この文の言う「自分にすでに変化が起きているのを認めた」ことの詳細が、この一節の内容となっています。2つ目の文は「し始めた(had begun to get ...)」と言っています。そして、学校がひどくなつかしくなり、知識欲から様々なことを思うのも、話者の言う変化のうちです。

もしかすると、この一節はそっくり別の大きな段落の一部かもしれません。もしそうなら、その段落も、その段落全体の主題をまず、言っている可能性は大いにあります。

英作文ではまず書き初めに主題を言うように教えます。もちろん、文体などで違うように書く自由もあっていいはずですが、まずは最初の文に主題があると思って、それを確認するように読んでみると良いと思います。
    • 2

I thought reading could keep my brain from getting dull.

• 1