No.2ベストアンサー
- 回答日時:
Because he did not attend, Tom could not graduate the high school.
の方が
Because Tom did not attend, he could not graduate the high school.
より文法的に正しいです。 代名詞でない主語は主説に持ってくるべきだからです。
Not attending (もしくは Having failed to attend), Tom could not graduate the high school .
の様な分詞構文も 構文上の問題はありません。
No.1
- 回答日時:
Tom could not graduate the high school, because he did not attend.
というふうな文があったとき,
Because he did not attend, Tom could not graduate the high school.
といえるかどうかというご質問ですね?
文法的に正しいかどうか知りませんが,通じるでしょう 笑。
主語を省略するというのは,下記のようにですか?
Because did not attend, Tom could not graduate the high school.
こりゃ無理でしょう。
Because of idleness, Tom...
などの工夫をすれば可能です。