No.5ベストアンサー
- 回答日時:
もうひとつ事例です。
BBC(英国放送協会)の記事です。https://www.bbc.com/culture/article/20171220-gra …
オスカーを持っている写真の下の文章の一部です。
In a dramatic betrayal scene, Kelly angrily shoots her secret sweetheart with a pistol.
For just a second, this cool beauty lost control ←
– and won a Best Supporting Actress Oscar nomination and the Golden Globe.
No.4
- 回答日時:
https://www.amazon.co.jp/Grace-Kelly-Taschen-Mov …
この本の説明文の一部です。
More than any other star, she was in three memorable films the quintessential Hitchcock blonde,
delineating traits of cool beauty, ←
depths of hidden passion, intelligence, playfulness, and style - in short, the qualities that led biographer James Spada to call her "the pious man's Marilyn.
この本の説明文の一部です。
More than any other star, she was in three memorable films the quintessential Hitchcock blonde,
delineating traits of cool beauty, ←
depths of hidden passion, intelligence, playfulness, and style - in short, the qualities that led biographer James Spada to call her "the pious man's Marilyn.
No.3
- 回答日時:
正しいです。
日本人が抱くイメージとネイティブが思うイメージは完全一致はしないでしょうが、英語でもクール ビューティは言います。
グレースケリーはまさしく海外でクールビューティと言われています。
英語圏のニュアンスは恰好いい美しさって感じでしょうか。