次の並び替え問題を教えてください。なお、どの問題にも不要な語が1語あります。
(1)その奨学金のおかげで、春香はアメリカに留学することができた。
①to ②in ③the scholarship ④thanks ⑤Haruka ⑥the U.S. ⑦go to college ⑧allowed
(2)地球温暖化といった環境問題は、我々の生活に直接影響しうる。
①our lives ②environmental issues ③affect ④can ⑤global warming ⑥directly ⑦such as ⑧effect
(3) ウィルスにさらされたことのない人は、感染した場合、はるかにひどくなる。
①a virus ②before ③from ④to ⑤much more ⑥have never been exposed ⑦who ⑧suffer ⑨people ⑩if infected
(4) 問題の男がどんな風貌だったか覚えていますか。
①in ②what ③question ④the man ⑤remember ⑥like ⑦how ⑧looked ⑨do you
(5) 新しい環境に慣れるのにしばらくかかった。
①a while ②used ③me ④myself ⑤took ⑥it ⑦adjust ⑧to ⑨to the new environment
No.1ベストアンサー
- 回答日時:
(1)
(The scholarship)(allowed)(Haruka)(to)(go to collage)(in)(the U.S.).
④thanksが不要
(2)
(Environmental issues)(such as)(global warming)( can)( affect) (our lives) (directly).
⑧effectが不要
(3)
(People)(who)(have never been exposed)(to)(a virus)(before) (suffer) (much more)( if infected).
③fromが不要
(4)
(Do you)(remember)(what)(the man)(in)(question)(looked)(like) ?
⑦howが不要
(5)
(It)(took)(me)(a while)(to)(adjust)(myself)(to the new environment).
②usedが不要