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(1)The problem is, real food is cooked by real people — you! — and real people are cooking less than ever before. We know why people don’t cook, or at least we think we do: they’re busy. They find convenience foods more available than foods they cook themselves They wrongly believe that ready-to-eat foods are less expensive than those they cook themselves. They live in so-called food deserts and lack access to real food. In addition, they were never taught to cook by their parents.
(2)Yet Americans watch 35 hours of television a week, according to recent survey. Increasing amounts of that time are spent watching other people cook. And although there certainly are urban and rural pockets where people have little access to fresh food, about 90 percent of American households own cars, and anyone who can drive to McDonald’s can drive to a supermarket.
(3)But perhaps most important, three basic recipes can get anyone into the kitchen and beyond the convenience foods in a few days. One could set off a heated argument with a question like, “What are the three best basic recipes?” but I suggegt these: a stir-fry, a chopped salad, and the basic combination of rice and lentils, all of which are easy enough to learn in one lesson. “Lessons” might be called “recipes,” and need no “teacher” beyond the written word. They are made from actual food. The salad requires no cooking; the stir-fry is lightning fast; the rice-and-lentils, though cooked more slowly, requires minimal attention.
(4)These recipes offer other benefits. They’re healthy and environmentally friendly. They’ve sustained scores of generations of societies worldwide, using traditional farming methods and producing little negative impact on the earth. Almost without exception, your ancestors relied on something like one or more of these dishes.
(5)There is one notable thing these recipes are not: magic. You cannot produce them without having a functioning kitchen (a sink, a refrigerator and a stove will do it), some minimal equipment, including a pot, a flying pan, a bowl, a couple of knives and a cutting board, and the ability and money to stock a pantry. These requirements cannot be met by everyone, but they can be met by far more people than those who cooked dinner last night.
(6)It’s worth noting, moreover, that the stir-fly and the rice-and-lentils can be made entirely from the pantry, if you allow for the fact that frozen vegetables are a completely acceptable substitute for “fresh”, especially in winter, when “fresh” may mean “flown in from Peru.”
(7)Given ingredients, a kitchen and equipment, all that is left is some time, and with a well-stocked pantry, that time can be about the same as driving to McDonald's and back. Make these three things mentioned above, and you're a cook. By becoming a cook, you can leave convenience foods behind, creating more healthful, less expensive and better-tasting food that requires less energy, water and land per calorie. Not a bad result for us — or the planet.

【設問】
・1段落2文目内doの内容
アbelieve イcook ウfind エknow オlive
・2段落3文目内pocketsの意味
アcabinets イhalls ウdestinations エplaces オpurses
・3段落2文目内whichの内容
アa stir-fry, a chopped sarad, and the basic combination of rice and lentils イthe convenience foods ウthe written word エa heated argument
・5段落3文目内metと同じ意味のもの
アHe met his family at the airport. イThey fell in love when his eyes met hers. ウHe always met misfortune with a smile. エThis new product mem our customers' needs.
長文の原文はこちらです。
http://www.nytimes.com/2011/01/02/weekinreview/0 …

A 回答 (1件)

<訳例>


(1) 問題は、本当の食物とは、現実にいる人々 ― あなたのことです! ― によって料理されるということです、そして、現実にいる人々は、以前にもまして料理をしていません。 我々は人々が料理をしない理由についてわかっています、あるいは、少なくとも、我々は分かっていると思っています: 彼らは忙しいと言うことです。 彼らは、インスタント食品が彼ら自身が料理する食べ物より利用し易いと思っています。 彼らは、インスタント食品が彼ら自身が料理する食品より費用がかからないと、誤解しているのです。彼らはいわゆる食物砂漠に住んでいて、本当の食物に接することが出来ません。 そのうえ、彼らは親から料理することをまったく教えられませんでした。

(2) それでも、最近の調査によれば、アメリカ人は1週間に35時間テレビを見ます。 増加しているその時間の量は、他の人が料理するのを見ることに費やされているのです。そして、確かに人々が新鮮な食物を手に入れにくい都市や地方の孤立地域がありますが、アメリカの家庭のおよそ90パーセントは車を所有しています、だから、マクドナルドまで車で行くことができる人は誰でもスーパーマーケットまで車で行くことができるのです。

(3) しかし、おそらく、最も重要な、三つの基本的なレシピを覚えれば、誰でも台所に入って、二、三日もすれば、インスタント食品に勝ることが出来るのです。「3つの最高の基本的なレシピは、何ですか?」と言う質問をして熱い議論を始めることもできるでしょう、しかし、私は次のものを提案します: 炒め物、あら切りのサラダ、米とレンズ豆の基本的な組合せです、これら全ては一回のレッスンで覚えられるほど十分簡単です。 「レッスン」は「レシピ」と呼んでもかまいません、そして書かれた指示以外に「先生」を必要としません。それらは、実際の食材から作られます。 サラダは、火を使う必要がありません; 炒め物は、あっという間に出来上がります; 米とレンズ豆は、よりゆっくり料理しなければなりませんが、気にかけることはほとんどありません。

(4) これらのレシピは、他の利益も提供します。 それらは健康的で、環境にやさしいのです。 それらは世界中の社会の多くの世代を支えてきました。そして、伝統的農法を使い、地球に対してほとんど悪影響を与えないのです。ほとんど例外なく、あなたの先祖は、これらの料理の一つ以上に似たものに頼っていました。

(5) これらのレシピが『魔法』ではないという1つの注目すべきことがあります。 機能する台所(シンク、冷蔵庫、レンジがその機能を果たします)、鍋、フライパン、ボウル、2,3本の包丁、まな板、食料貯蔵庫を備える能力と資金がないと、それらを作ることはできないのです。これらの必要条件は、誰でも満たせるわけではありませんが、昨晩夕食を作った人々よりはるかに多くの人々がそれらを満たすことができるのです。

(6) さらに、冷凍野菜が、特に冬場の「新鮮な(野菜)」に完全に受け入れられる代替品であることを認めるならば、炒め物、米とレンズ豆は、食料貯蔵庫さえあれば作れるのです、なぜなら、冬場は、「新鮮な」は、「ペルーから飛行機で直送」(費用もかかる)を意味するかもしれないからです。

(7) 食材、台所、道具があれば、残るのは、いくらかの時間だけです、そして、十分に食材を蓄えた食料貯蔵庫があれば、その時間はマクドナルドまで車で行って戻るのとほぼ同じになります。 上記のこれら3つのものを作ってください、そうすれば、あなたは料理上手になれます。料理が上手になれば、あなたはインスタント食品を手放すことができます。そして、カロリーあたりより少ないエネルギー、水、土地しか必要としない、より健康的で、費用のかからない、もっと味の良い食物を作ることが出来るのです。 我々にとって悪い結果ではありませんし — この惑星にとっても悪い結果ではありません。

<設問>
・1段落2文目内doの内容
エ know

・2段落3文目内pocketsの意味
エ places
【名詞】4. a.
http://ejje.weblio.jp/content/pocket

・3段落2文目内whichの内容
ア a stir-fry, a chopped sarad, and the basic combination of rice and lentils

・5段落3文目内metと同じ意味のもの
エ This new product met our customers' needs.
この新製品は、我々の顧客のニーズを満たしました。
【他動詞】5. a.
http://ejje.weblio.jp/content/meet
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この回答へのお礼

回答ありがとうございました。
まず最初の設問は、knowかcookで迷いましたが、前の文を訳したり、頂いた訳例で確認したら納得出来ました。
それからpocketに、場所を表す意味が含まれることは初めて知りました。こちらも辞書で調べてみようと思います。
最後の設問は、要求を満たすという意味が分かったので、割と選びやすかったです。今回の長文は国学院でした。

お礼日時:2012/11/28 21:57

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